Info boende

Att bo i föreningen

◦ Till varje bostadsrätt hör ett källarförråd och ett mindre matkällarförråd.
◦ I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-TV (ComHem) och bredband (Bredbandsbolaget).
◦ Medlemmarna kan, i mån av tillgång, hyra parkeringsplats och extra förråd.
◦ Vår fina trädgård ser vi gärna att medlemmarna utnyttjar. Här kan man sola, umgås, grilla eller bara vara. Trädgården bokas utanför styrelserummet.
◦ Vid överlåtelse tas en avgift ut av den tillträdande bostadsrättsinnehavaren på 2,5 % av gällande basbelopp (kontrollera med ekonomisk förvaltare).
◦ Vid pantsättning tas en avgift ut av bostadsrättsinnehavaren på 1 % av gällande basbelopp (kontrollera med ekonomisk förvaltare).

P-platser

Medlemmar får i mån av plats hyra en p-plats. Ansökan görs hos förvaltaren (HSB).

Detta gäller vid hyra av parkeringsplats:

◦ Man måste vara medlem i föreningen.
◦ Maximalt en parkeringsplats per hushåll tillåts.
◦ Det är inte tillåtet att hyra/låna ut sin parkeringsplats till någon. Gäller även om man hyr ut sin lägenhet i andra hand.
◦ Om hushållet ej regelbundet nyttjar bil, ska parkeringsplats överlåtas till annan boende.

Motorvärmare:
Kom ihåg att kupévärmare med för hög effekt inte fungerar. Den kan då slå ifrån.
Instruktioner: Garo_motorvarmare

Tvättstugor

tvatt01Föreningen har två tvättstugor. En i Fräsaren (huset högst upp på Almstigen) samt en i Lödaren (huset längst ned på Aspstigen). Bokning görs med hjälp av din bokningscylinder märkt med ditt lägenhetsnummer. Inga andra bokningssätt tillåts. Bokningstavlor sitter utanför respektive tvättstuga. Om man bokat tvättstugan och inte påbörjat tvättning en halvtimme efter utsatt tid äger annan medlem rätt att överta tiden. Man har rätt till 30 minuter torktid efter avslutad tvättid. Kom ihåg att städa efter dig och lämna inte tvättstugan i sämre skick än när du kom, så får vi alla en trivsam miljö.

 

Trädgård

tradgard_01Utnyttja gärna föreningens trädgård. Ska du ha större sällskap, se till att boka (utanför styrelserummet) så det inte krockar med annan som tänkt ha trädgården.
I föreningens trädgård finns:
◦ Fruktträd
◦ Grill (ny 2014)
◦ Utemöbler
◦ Parasoll
◦ Solstolar
◦ Kubb-spel
Hobbyrum

Hobbyrummet är placerat i huset närmast trädgården och finns intill styrelserummet. Det får användas av alla medlemmar och du kommer in där med din egen nyckel. Där finns bl a en arbetsbänk att tillgå. Tänk på att inte lämna saker där, vare sig det gäller verktyg eller möbler. När du är klar ska andra kunna ha möjlighet att använda hobbyrummet. Självfallet sopar du upp eventuellt sågspån, städar efter dig och lämnar rummet som du vill finna det.

Cykelrum

Cykelrummen är placerade i mittenhuset och i huset närmast trädgården.

Andrahandsuthyrning

Man kan ansöka om andrahandsuthyrning till förvaltaren (HSB) i upp till ett år. Därefter krävs ny ansökan om ytterligare ett år. Andrahandsuthyrning godkänns i maximalt 2 år. En adminstrationsavgift tas ut för varje månad man hyr ut. Kontrollera med förvaltaren för aktuellt belopp.

Tänk på

Det är inte tillåtet att byta persienner i fönstren. Svarta persienner kan t ex bli för varma och förstöra fönstren.
Fönstren har ventilationsgaller och det är inte tillåtet att täcka för dessa på något sätt, t ex genom tejp.
Parkeringsplatserna är till för föreningens medlemmar. Endast.
Släng inte skrymmande föremål i sopnedkasten. Det innebär stopp i röret med lukt i trappuppgången som följd, samt kostnader för föreningen.
På vändplanerna finns behållare för att slänga papper och kartong. Se märkning på behållarna, så ni slänger i rätt behållare.